Nyheter


2024

Hva er status og hva skjer videre med HP Link? Her er vårt nyhetsbrev fra april 2024.

Hva er status og hva skjer videre med HP Link? Her er vårt nyhetsbrev fra mars 2024.

Hva er status og hva skjer videre med HP Link? Her er vårt nyhetsbrev fra februar 2024.


2023

Fra 15.12.23 er det mulig å rekvirere undersøkelser til patologi (cytologi og histologi) elektronisk gjennom HP Link. Man finner nå «Patologi» som et eget underkapittel i sidemenyen over analyser, eller man kan søke opp analysene.

Endringen gjelder i første omgang kun legekontor som sender prøver til St Olav, altså legekontor i Trøndelag. Legekontor i Møre og Romsdal vil få samme mulighet når sykehuset tar i bruk Helseplattformen.

14.12.23: IHR blir tilgjengelig frem til 1. mars 2024

Sykehuslaboratoriene har forlenget avtalen med TietoEvry. IHR kommer til å være tilgjengelig for legekontorene i MidtNorge frem til 1. mars 2024.

Forlengelsen vil gi legekontorene bedre tid til å foreta versjonsoppgradering av EPJ (dersom dette trengs) og planlegge opplæring i HP Link.

Forlenget IHR-avtale vil også gjøre det mulig for legekontor som nå har gått over til å bruke HP, å gå inn i IHR for og gjøre oppslag i tidligere bestillinger (eller til og med rekvirere og ta prøver), frem til 1. mars, såfremt man har tilgang gjennom sitt EPJ.

Det er nå åpnet for at legekontor kan definere sin egen meny av lokale undersøkelser (CRP, SR, EKG, Spirometri osv) i HP Link. Bestillingen av lokale prøver vil generere egne etiketter, som tjener som beskjed til medarbeider om hvilken oppgave som skal utføres.

Dersom ditt legekontor ønsker å få satt opp legekontorets egen lokal-analysemeny i HP Link finner dere mer informasjon og nedlastbar excelfil på https://hplink.no/support/, under overskriften «Lokale undersøkelser».

Fyll ut og send til ditt kontors primærkontakt (https://hplink.no/omoss/), så vil din meny bli gjort tilgjengelig ved ditt legekontor.

Kalprotektin-analyser er tilgjengelig for rekvirering i HP Link.

  • I Møre og Romdsdal benyttes «CALEX Cap Set prøvebeholder», klikk her for å bestille.

 

  • I Trøndelag benyttes «Prøvetakingsrør OC», klikk her for å bestille.

Hva er status og hva skjer videre med HP Link? Her er vårt nyhetsbrev fra september 2023.